Etetőanyagok method feederezéshez
A technika és a kosarak bemutatása után következzen az egyik legfontosabb elem, az etetőanyag.
Ebben a cikkben inkább általánosságban szeretnék beszélni az etetőanyagokról, nem pedig konkrét márkákat, típusokat írni. Szinte minden gyártó kínálatában találunk már method-mixeket, válasszon mindenki a szokása és pénztárcája alapján. Azonban van egy két fontos kritérium amit érdemes megfogadni.
Talán a legfontosabb, hogy finom szemcseméretű, gyorsan oldódó etetőanyagra van szükség. Ennek oka egyszerű: a kis szemcseméret elsősorban azért szükséges, hogy az egyetlen darabosabb finomság a horgunkra tűzött csali legyen, a gyors oldódás pedig nagy szerepet játszik abban, hogy a etetőanyagban rejtőző csali minél hamarabb elérhetővé váljon. Gondoljunk csak bele, egy ragacsos, nehezen oldódó etetőanyaggal mennyire megnövekedne a várakozási idő, mert nem csak a halak megérkezését, hanem a csali felszínre jutását is ki kéne várnunk.
Kis mennyiségben is ütős, aromás kajára van szükség. Mivel a method kosár sajátosságai miatt csak kevés anyagot tudunk bejuttatni és alapozó etetést általában nem szoktunk végezni ez nagyon fontos. Sok keverékhez kínálnak hozzá passzoló folyékony aromákat, ezeket érdemes alkalmazni, tovább lehet növelni a csalogatóhatás intenzitását.
Ha esetleg nem szeretnénk drága method kajákra költeni, vagy éppen egy "sima" keverékünk van otthon, könnyen "methodosabbá" varázsolhatjuk. Egy kis méretű szitára van csupán szükségünk amellyel eltávolíthatjuk a darabosabb alkotóelemek (pl. pellet, magvak).
Röviden és tömören tehát egy finom szemcseméretű, gyors oldódású, aromás keverékre van szükségünk, ha a method feederezés kipróbálására adjuk a fejünket.
Remélem ezzel a method-trilógiával sikerült kedvet csinálnom a technika kipróbálásához, és jó sok hal szákba tereléséhez! Természetesen még rengeteg írás témája lesz a methodozás a továbbiakban is...
Kép: keletihorgaszbolt.hu
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.